FAQs

FAQs

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις

qm1

 

 

 

 

 

Εδώ μπορείτε να βρείτε απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες απορίες σας.

qfaceΑν δεν έχουμε καλύψει κάποιο ζήτημα που σας ενδιαφέρει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας ή μέσω του email info@climenergy.gr  ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας 6974915306 &  2721600745

 

Το περιεχόμενο των Ερωτήσεων-Απαντήσεων εμπλουτίζεται συνεχώς ώστε να καλύπτει και τον πιο απαιτητητικό πελάτη της CLIMENERGY.

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (8)

Είναι η τεχνολογία στην οποία η ποσότητα του ψυκτικού υγρού που οδηγείται σε κάθε εσωτερική μονάδα κλιματισμού, είναι απόλυτα ελεγχόμενη και ανάλογη των ψυκτικών φορτίων κάθε κλιματιζόμενου χώρου. Αποτελείται από την εξωτερική κεντρική μονάδα (ή συστοιχία μονάδων), με συμπιεστή DC Ιnverter και τις εσωτερικές μονάδες απευθείας εκτόνωσης διαφόρων μοντέλων και ισχύος, που συνοδεύονται από ηλεκτρονικές εκτονωτικές βαλβίδες για λεπτομερέστερο έλεγχο της ροής του ψυκτικού. Το VRF/VRV σύστημα παρέχει συνθήκες άνεσης στους κλιματιζόμενους χώρους υψηλών προδιαγραφών, εξοικονομεί χώρους (εξωτερικά και εσωτερικά του κτιρίου) μιας και οι διαστάσεις των μηχανημάτων και των σωληνώσεων είναι σημαντικά μικρότερες, από όλα τα άλλα συστήματα κλιματισμού. Οι εγκαταστάσεις VRF/VRV λειτουργούν πολύ οικονομικότερα σε σύγκριση με κάθε άλλο σύστημα κεντρικού κλιματισμού.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


inverter faqΗ τεχνολογία Inverter της Daikin αποτελεί πραγματική καινοτομία στον τομέα του κλιματισμού. Η αρχή λειτουργίας είναι απλή: τα inverter ρυθμίζουν την ισχύ που καταναλώνεται ανάλογα με τις πραγματικές απαιτήσεις – ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο! Αυτή η τεχνολογία προσφέρει δύο σαφή πλεονεκτήματα:
Άνεση: Το inverter αποδίδει το κόστος επένδυσης στο πολλαπλάσιο διότι παρέχει μεγαλύτερη άνεση. Τα συστήματα κλιματισμού με inverter ρυθμίζουν συνεχώς την ψυκτική και θερμαντική τους απόδοση ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου, βελτιώνοντας έτσι τα επίπεδα άνεσης. Το inverter μειώνει το χρόνο εκκίνησης του συστήματος, οπότε ο χώρος φθάνει ταχύτερα στην επιθυμητή θερμοκρασία. Μόλις επιτευχθεί η σωστή θερμοκρασία, το inverter διασφαλίζει ότι θα διατηρείται σταθερή.
Ενεργειακή αποδοτικότητα: Επειδή το inverter παρακολουθεί και προσαρμόζει τη θερμοκρασία του χώρου όποτε χρειάζεται, η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται κατά 30% σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα σταθερών στροφών.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


climenlogoΟ καθαρισμός των φίλτρων είναι μια πολύ εύκολη εργασία και μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον /την ιδιοκτήτη/-τρια του κλιματιστικού. Οδηγίες μπορεί να βρει κανείς στο «βιβλιαράκι οδηγιών λειτουργίας», που συνοδεύει κάθε μηχάνημα κλιματισμού. Βέβαια κατά την εγκατάσταση, ο τεχνικός μπορεί να σας κάνει μια επίδειξη καθαρισμού των φίλτρων και να επαναλάβετε εσείς την διαδικασία με την παρουσία και τις οδηγίες του τεχνικού.

Δείτε το βίντεο για την σωστή διαδικασία καθαρισμού των φίλτρων στα κλιματιστικά τοίχου

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Είναι σχετικά απλή η απεγκατάσταση και μεταφορά ενός συστήματος ηλιακού θερμοσίφωνα, σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας. Η διαδικασία αυτή συστήνεται να γίνει από εξειδικευμένο συνεργείο

Please log in to rate this.
1 person found this helpful.


heatpump1 Αντλίες θερμότητας ονομάζουμε τις συσκευές που μας παρέχουν την δυνατότητα να μεταφέρουμε ενέργεια από έναν χώρο χαμηλής, σε έναν χώρο υψηλότερης θερμοκρασίας.

 

 

 

heatpump3Οπως ακριβώς δηλαδή στην υδραυλική, το νερό πηγαίνει μόνο του (ρέει) από το ψηλό σημείο στο χαμηλό (λόγω βαρυτητας) και χρειαζόμαστε μια αντλία νερού για να κάνουμε την αντίστροφη κίνηση (να ανεβάσουμε το νερό ψηλά), έτσι και η θερμότητα, “ρέει” από μόνη της από το σώμα υψηλής θερμοκρασίας (ζεστό) στο σώμα χαμηλότερης θερμοκρασίας (κρύο) και χρειαζόμαστε μια “αντλία θερμότητας” για να αντιστρέψουμε την κίνηση της ενέργειας και να την μεταφέρουμε από την χαμηλή θερμοκρασία (κρύο) στην υψηλή (ζεστό).

 

 

Η λειτουργία των αντλιών θερμότητας, βασίζεται στον ψυκτικό κύκλο, έναν αέναο κύκλο εκτόνωσης και συμπίεσης ενός ρευστού όπως στο παρακάτω σχήμα.

heatpump2

Το ρευστό (ψυκτικό μέσο) που ρέει μέσα στις σωλήνες, στη θέση 1, είναι υγρό σε μεγάλη πίεση και θερμοκρασία, μετά το συμπιεστή. Στη θέση 1, αποβάλλεται θερμότητα, ενώ μετά το ψυκτικό μέσο, εκτονώνεται (μειώνεται η πίεση του) στην εκτονωτική βαλβίδα (2), και εξατμίζεται (λόγω της πτώσης της πίεσης) στον εξατμιστή στη θέση 3, όπου ψύχεται και προσλαμβάνει θερμότητα. Στη συνέχεια το κρύο ψυκτικό μέσο, σε αέρια ακόμη μορφή, συμπιέζεται στον συμπιεστή, υγροποιείται, θερμαίνεται, αποβάλλει θερμότητα και ούτω κάθε εξής.

Το σημαντικό είναι ότι σε κάθε κύκλο, αποβάλλεται θερμότητα στη θέση 1 και προσλαμβάνεται στη θέση 3, άρα εφόσον ο κύκλος είναι διαρκής υπάρχει μια διαρκής μεταφορά θερμότητας από το σημείο 3 στο σημείο 1 και άρα με τον ψυκτικό κύκλο μπορούμε να μεταφέρουμε θερμότητα (ενέργεια) μεταξύ δυο σημείων, και αυτός είναι ο λόγος που οι συσκευές που λειτουργούν με τον τρόπο αυτόν ονομάζονται αντλίες θερμότητας.

Για να μπορέσουμε να εκμεταλευθούμε τη δυνατότητα άντλησης ενέργειας, θα πρέπει στα σημεία 1 και 3, η σωλήνα να έχει τέτοια μορφή, ώστε να μπορεί να προσλάβει και να αποβάλει ενέργεια το ρευστό ευκολότερα. Η πρόσληψη και η εναλλαγή ενέργειας, γίνεται μέσω ειδικών διατάξεων, που λέγονται εναλλάκτες θερμότητας.

Οι εναλλάκτες θερμότητας, είναι συσκευές που επιτρέπουν την ανταλλαγή θερμότητας (ενέργειας) μεταξύ δύο ρευστών, που μπορεί να είναι υγρά ή αέρια. Ανάλογα με το είδος των ρευστών, οι εναλλάκτες θερμότητας χωρίζονται σε:

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Ορισμός:

ΛέβηταςΟ λέβητας είναι μία μεταλλική κατασκευή στην οποία γίνεται η μετάδοση της θερμότητας που παράγεται από την καύση του καυσίμου, σε ένα ρευστό το οποίο μπορεί να είναι το νερό, ο αέρας, το λάδι, ή ο ατμός.

 

Οι λέβητες διακρίνονται :

 

Αναλόγως του υλικού κατασκευής τους σε:
Χυτοσιδήρους λέβητες.
Χαλύβδινους λέβητες.
Χάλκινους λέβητες.
Ανοξείδωτους λέβητες.
Διμεταλλικοί λέβητες.

Αναλόγως του καυσίμου σε:
Λέβητες στερεών καυσίμων.
Λέβητες αερίων καυσίμων.
Λέβητες υγρών καυσίμων.
Λέβητες βιομάζας.

Αναλόγως της θερμικής τους ισχύος σε:
Μεγάλους λέβητες.
Μεσαίους λέβητες.
Μικρούς λέβητες.

Αναλόγως του φορέως θερμότητας σε:
Λέβητες ατμού χαμηλής πίεσης.
Λέβητες ατμού υψηλής πίεσης.
Λέβητες αέρος (αερολέβητες).
Λέβητες νερού.
Υπέρθερμου νερού.

Αναλόγως της πίεσης που επικρατεί στο θάλαμο καύσης σε:
Λέβητες πιεστικούς ή υψηλής αντίθλιψης λέβητες.
Λέβητες χαμηλής αντίθλιψης.
Λέβητες ατμοσφαιρικούς.

  ΟΡΓΑΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:

Οι λέβητες πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με όργανα ασφαλείας και ελέγχου. Συνήθως τα όργανα είναι τοποθετημένα σε ένα πίνακα που συνοδεύει το λέβητα και έχει τα παρακάτω όργανα ελέγχου και ρύθμισης προς εξασφάλιση ασφαλούς και αποδοτικής λειτουργίας:

Θερμοστάτης ( υδροστάτης ) καυστήρα
Ρυθμίζει τη θερμοκρασία νερού του λέβητα. Ελέγχει τον καυστήρα. Διακόπτει την λειτουργία του, όταν η θερμοκρασία του νερού φτάσει στο σημείο που έχει ρυθμιστεί και θέτει πάλι αυτόν σε λειτουργία, όταν η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από μια ορισμένη τιμή που συνήθως είναι 5-6 οC χαμηλότερη. Συνήθως ρυθμίζουμε το θερμοστάτη αυτό στους 75-80 οC .

Θερμοστάτης ( υδροστάτης ) ασφαλείας.
Ο θερμοστάτης αυτός δεν έχει δυνατότητα ρύθμισης αλλά είναι προρυθμισμένος. Για τους κοινούς λέβητες νερού διακόπτει τη λειτουργία του καυστήρα στους 90-110 οC. Σε περίπτωση υπέρβασης της θερμοκρασίας αυτής δεν επαναφέρει αυτόματα σε λειτουργία τον καυστήρα.
Για να λειτουργήσει ξανά ο καυστήρας, θα πρέπει να πιεστεί το κουμπί του θερμοστάτη αυτού που βρίσκεται κάτω από ένα βιδωτό καπάκι προστασίας. Πριν το κάνουμε όμως, πρέπει να ελέγξουμε την βλάβη ή την αιτία που προκάλεσε την υπερθέρμανση του νερού του λέβητα. Μπορεί να έχουν χαλάσει οι υπόλοιποι θερμοστάτες του πίνακα του λέβητα, ή να μη υπάρχει νερό στην εγκατάσταση, η να μην λειτουργεί ο κυκλοφορητής κ.λ.π.

Θερμοστάτης ( υδροστάτης ) κυκλοφορητή.
Ο θερμοστάτης αυτός κάνει ακριβών την αντίθετη εργασία από το θερμοστάτη του καυστήρα. Δηλαδή στέλνει ρεύμα όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει το όριο που εμείς έχομε θέσει. Και το ρεύμα το στέλνει στο κυκλοφορητή για να ξεκινήσει και να στείλει το νερό προς τα σώματα. Διακόπτει δε την λειτουργία του, όταν η θερμοκρασία του νερού της εγκατάστασης, πέσει κάτω από το όριο που έχει επιλεγεί. Το όριο αυτό είναι περίπου 40 – 50 οC . Αυτό σημαίνει ότι, ο κυκλοφορητής δεν λειτουργεί, αν η θερμοκρασία νερού είναι κάτω από 40 βαθμούς. Αν στην εγκατάσταση υπάρχει μπόϊλερ νερού χρήσης τότε ο θερμοστάτης ρυθμίζεται στους 50 – 55 οC, για να μη κρυώνει το νερό χρήσης από τη λειτουργία του κυκλοφορητή. Βέβαια το καλύτερο στη περίπτωση του μπόϊλερ είναι το νερό από το λέβητα πριν μπει στο μπόϊλερ να περνά από μια ηλεκτροβάνα η οποία ελεγχόμενη από δύο υδροστάτες να παραμένει κλειστή όταν το νερό χρήσης θα έχει θερμοκρασία πάνω από 60 οC, ή το νερό από το λέβητα θα έχει θερμοκρασία κάτω από 50 οC. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται και η υπερθέρμανση του μπόϊλερ που ευνοεί τις ηλεκτροδιάβρωση, και το νερό δεν κρυώνει από το κυκλοφορητή.

Η ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ.Σήμανση ΛέβηταΟι λέβητες σύμφωνα με τον ΕΛ.Ο.Τ. (Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης), πρέπει να έχουν πινακίδα σε εμφανές σημείο, με τα παρακάτω στοιχεία:
1. Όνομα της κατασκευάστριας εταιρείας.
2. Αριθμός κατασκευής του λέβητα, και ημερομηνία κατασκευής.
3. Τύπος του λέβητα.
4. Ισχύς του λέβητα.
5. Μέγιστη επιτρεπόμενη πίεση λειτουργίας.
6. Μέγιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία λειτουργίας.
7. Αντίσταση καυσαερίων (αντίθλιψη).
8. Τον ονομαστικό βαθμό απόδοσης.ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ CE
Oι λέβητες που εισάγονται ή κατασκευάζονται στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχουν το σήμα ποιότητας CE που υποδηλώνει ότι ο κατασκευαστής συμμορφώνεται στο ελάχιστο των απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Trien ή τριπλής ενέργειας λειτουργία είναι η προσθήκη ενός επιπλέον εναλλάκτη ο οποίος συνδέει τον ηλιακό θερμοσίφωνα με το σύστημα αυτόνομης θέρμανσης της οικίας με μία τρίοδη βάνα. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η θέρμανση του νερού στην δεξαμενή του ηλιακού συστήματος όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια και είναι εν λειτουργία η θέρμανση της οικίας, εφόσον έχουμε επιλέξει αντίστοιχα την τρίοδη βάνα. Είναι ένας ακόμη εναλλακτικός τρόπος να θερμάνουμε το νερό χρήσης, εκτός από την ηλεκτρική αντίσταση, όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Σύμφωνα με τα δεδομένα ηλιοφάνειας και απόδοσης της ηλιακής ακτινοβολίας της Ελλάδας, με τις τρέχουσες τιμές ρεύματος και πετρελαίου, το κόστος ενός μέσου ηλιακού συστήματος Calpak αποσβένεται σε 3 – 5 χρόνια. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι τα ιστορικά στοιχεία της Calpak δίνουν προσδόκιμο καλής λειτουργίας και απόδοσης πάνω από 20 χρόνια το αρχικό κόστος της επένδυσης επιστρέφεται 3 – 4 φορές.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Προσφορές